140501-bungalovi1

Izleti

Za učesnike kampa organizujemo jednodnevne izlete:

TREBINJE – Obilazak grada: Dučićev park, Hram Sv. Preobraženja s početka XX vijeka, Katolička katedrala s kraja XIX vijeka, stoljetni platani, Perovića (Arslanagića) mosta iz XVI vijeka; posjeta Muzeju Hercegovine (arheološka, etnografska, Dučićeva postavka, galerije slika i skulptura); manastiru Tvrdoš, Hercegovačke Gračanice i dr.

crkvina

Više o ovim spomenicima možete vidjeti na:

http://trebinjeturizam.com/manastiri.php 

http://trebinjeturizam.com/informacije/kultura_obrazovanje.php 

http://trebinjeturizam.com/znamenitosti/istorijski_spomenici.php

trebinje

turisti

MORE – Za oko sat vožnje (50 km) magistralnim putem Ušće – Vilusi – Grahovo - Morinj, dolazimo na more. Morinj je mjesto u Herceg Novom udaljeno oko 20 km od centra grada i oko 25 km od Kotora. U toku ovog izleta moguće je planirati obilazak Herceg Novog ili Kotora i kupanje na plažama Bokokotorkog zaliva.

MOSTAR – Izlet u Mostar obuhvata obilazak Mrkonjića (rodne kuće Sv. Vasilija Ostroškog), posjeta manastiru Žitomislić, obilazak Starog mosta i Starog grada, Vrela Bune i dr. Izlet je cjelodnevni i prelazi se ukupno oko 300 km.

DUBROVNIK – Na 35 km od kampa nalazi se Dubrovnik jedan od najljepših mediteranskih gradova. Obilazak Straduna i kamenih zidina dugih 1940 m, koje opasuju grad, sigurno će vas ostaviti bez daha.

ORJEN – najviša planina Jadranskog primorja, a najveći vrh je Zubački kabao visok 1894 m, a uz njega se nalazi još pet vrhova koji prelaze 1800 metara. U saradnji sa planinarskim društvom „Vučji zub" organizujemo jednodnevno planinarenje na neki od ovih vrhova, kao i berbu gljiva, ljekovitog i jestivog bilja. Više o planianrenju možete vidjeti na http://www.vucjizub.org

SPLAVARENJE TAROM – je dvodnevni izlet u toku koga se posjećuje Nacionalni park „Sutjeska", obilaze gradovi Bileća, Gacko i Foča, a zatim dolazi na Bastase gdje se u noći u kampu. U drugom danu organizuje se rafting od Brštanovice do Bastasa, koja je dužine oko 21 km i smatra se najuzbudljivijom dionicom sa najviše bukova i brzaka. Više o splavarenju ovom dionicom možete vidjeti na http://www.rafting-tara.co.rs.

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.