140501-bungalovi1

Izviđački Eko centar "Ušće"

U prelijepoj Lastvi, koja je 12 km udaljena od Trebinja, na mjestu gdje se spaja kristalno čista Sušica sa Trebinjšnjicom, odred izviđača Trebinje je izgradio Izviđački Eko-centar "Ušće"sa ciljem da djeci i omladini ponudi mogućnost da školski raspust ne provode na ulici, u kladionicama, gledajući tv ili uz računar, već da se uz druženje, sport i zabavu, u atmosferi igre i životne radosti, stiču nova znanja i vještine.

odred 450

U izviđačkom centru organizujemo:

EDUKATIVNE RADIONICE:   

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Izviđačke vještine              Košarka
Ekologija     Fudbal
Prva pomoć    Odbojka
Pisanje omladinskih projekata       Plivanje
Novinarstvo     Igre spretnosti u prirodi
Ishrana u priroodi
ZABAVNI PROGRAMI:

IZLETI:

Kviz Izlet u Trebinje
Karaoke Izlet na more
Ples Izlet u Mostar
Maskembal Izlet na Orjen
Skečevi Splavarenje Tarom
Izbor mis i mistera kampa
Zabavne društvene igre

 

 

 

 

 

 

 

kamp8-1

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Izviđački eko-centar „Ušće“