140501-bungalovi1

Izviđački dom "Tuli"

Izviđački dom „Tuli" nalazi se na 12 km od Trebinja, u selu Tuli, u neposrednoj blizini magistralnog puta Trebinje-Herceg Novi, na nadmorskoj visini od 700 metara.

140203-tuli1

Objekat je ranije korišten kao škola i zatim adaptiran i prilagođen za potrebe smještaja izviđača i planinara. Objekat je u osnovi oko 180 m2 i u prizemlju se nalazi sala površine 65m2, kuhinja, sanitarni čvor i tuš, a u podkrovlju tri sobe u kojima se može smjestiti oko 30 osoba. Uz objekat planinarsko društvo „Vučji zub" izgradilo je planinarsku kuću sa smještajnim kapacitetom za 20 osoba i kontejner Radio kluba „Trebinje". Sve navedene organizacije koriste izgrađene kapacitete za provođenje svojih aktivnosti. Osim toga ovakj prostor često koriste lovci, gljivari, planinari, izletnici, omladina Crvenog krsta i mnogi ljubitelji prirode.

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Dom "Tuli"