140501-bungalovi1

Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto

U jakoj konkurenciji od 12 ekipa iz Zaječara, Sarajeva, Prijedora, Srebrenice, Zenice, Ilidže, Širokog Brijega, Konjica, ekipa iz Trebinja zauzela je treće mjesto u ukupnom plasmanu. Osvojena je i nagrada za najbolji bivak, odnosno najbolje uređen šator i spremanje ukusnog obroka u prirodi. Pored toga, učesnici su se takmičili u tradicionalnim izviđačkim vještinama kao što su topografija, orijentacija, signalizacija, praktično snalaženju u prirodi i drugim izviđačkim vještinama.

130527-ilidza2

Ni hladno i kišovito vrijeme nije uspjelo poremetiti još jedno lijepo druženje. Uz logorsku vatru, pjesmu i gitaru stekla su se nova prjateljstva i zagrijala srca mnogih izviđača i planinki. Ostala su lijepa sjećanja i iščekivanje skorih ponovnih susreta.

130527-ilidza1

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto