140501-bungalovi1

Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci

Na ovom susretu izviđača učestvovali su i članovi Odreda izviđača "Trebinje" sa svojih šest članova: Tamara Benderać, Dejana Muratović, Nikolina Radovanović, Vladimir Kilibarda, Predrag Anđušić i Dejan Vukalović.
U okviru susreta održano je i tradicionalno takmičenje u sledećim disciplinama: konstrukcija staze, pronalazak kontrolnih tačaka u prirodi, skica terena, kroki, skica dijela puta, profil terena, Intinerer, prolazak kroz minsko polje, signalizacija zastavicama i prva pomoć.

1. mjesto ekipa „Komšinice" iz Voždovca sa 1092,5 bodova
2. mjesto ekipa „Pohakontaš" iz Zenice sa 1065 bodova i
3. mjesto ekipa „NTN" iz Trebinja sa 924,5 bodova

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci