140501-bungalovi1

Trebinjski izviđači pobjednici Višeboja

Drugi po ostvarenim rezultatima su izviđači iz Bijeljine, koji su osvojili 1.557 bodova, a treći izviđači iz Petrova, sa 1.154 osvojena boda.

Priznanja pobjednicima uručena su danas u porti manastira Ozren.

U višeboju su se takmičile ekipe iz Bijeljine, Trebinja, Petrova, Boljanića, Banjaluke i Prijedora.

U okviru višeboja u Petrovu je održana Godišnja skupštini Saveza izviđača Republike Srpske, na kojoj je usvojen izvještaj i plan rada ove organizacije u 2012. godini.

U članstvo Saveza izviđača Republike Srpske primljen je novoosnovani Odred izviđača "Gostinj" iz Boljanića, ozrenskog naselja u opštini Doboj.

Višeboj je organizovao Odred izviđača "Sveti Nikola" iz Petrova, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Petrovo i drugih sponzora.

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno Trebinjski izviđači pobjednici Višeboja