140501-bungalovi1

Eko-centar "Ušće" dobija novo igralište

U toku su radovi na izgradnji koševa i golova. Ovim aktivnostima su poboljšani kapaciteti izviđačkog Eko centra i stvoreni uslovi za kvalitetno organizovanje sportsko-rekreativnih aktivnosti za učesnike kampa i mlade u MZ Lastva.

Izviđački Eko-centar je jedinstven na prostoru Republike Srpske koji osim prelijepe prirodne sredine uz obalu rijeke Sušice pruža mogućnosti za organizaciju raznih omladinskih programa, što je prepoznato od kulturno umjetničkih društava, sportskih društava, omladinskih organizacija i izviđačkih odreda.

Ove godine kampovi će početi krajem juna kada se očekuje dolazak članova KUD "Vila" i KUD "Marković" iz Novog sada, a iza njih će na kampu boraviti članovi ŽKK "Trebinje 03", ŽRK "Leotar", OK "Leotar", omladina iz Kleka, Sečnja, Srpske Crnje, Banja Luke, Niša i članovi Odreda izviđača "Trebinje". Očekuje se da će kampovi ukupno trajati oko 50 dana i da će imati oko 350 učesnika. Programi na kampu će biti raznovrsni i prilagođeni interesovanju mladih sa ciljem da mladi prihvate zdrave stilove života i razviju pozitivan odnos prema prirodi.

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno Eko-centar "Ušće" dobija novo igralište