140501-bungalovi1

Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto

130527-ilidza

Protekli vikend, članovi Odreda izviđača"Trebinje" ponovo su bili aktivni. Ovaj put bili su učesnici Izviđačkih majskih igara, održanih na Ilidži, 25. i 26. maja, koje već dugi niz godina organizuje Odred izviđača „Igman 92" iz Ilidže.

Read more: Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto

Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci

121120-izvidjaci

Proteklog vikenda u Banja Luci održani su 37. „Novembarski susreti Izviđača" na kojima je učešće uzelo 17 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Read more: Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci

Otvoren omladinski Eko Kamp Ušće 2012

kamp20122

Dolaskom mladih igračica Košarkaškog kluba "Trebinje 03" i rukometašica Ženskog rukometnog kluba "Leotar" počeo je ovogodišnji omladinski Eko Kamp Ušće.

Read more: Otvoren omladinski Eko Kamp Ušće 2012

Trebinjski izviđači pobjednici Višeboja

120521-izvidjaci16

Izviđači iz Trebinja su sa 1.605 bodova pobjednici "Noćnog izviđačkog višeboja", koji je od petka do danas održan u ozrenskom naselju Kakmuž.

Read more: Trebinjski izviđači pobjednici Višeboja

Eko-centar "Ušće" dobija novo igralište

120514-ekokamp9

Na izviđačkom Eko-centru "Ušće" asfaltirano je multifunkcionalno igralište dimenzija 24m x 15m. Asfaltiranje igrališta finansirala je opština Trebinje, a radove je izvelo A.D. "Hercegovineputevi" Trebinje.

Read more: Eko-centar "Ušće" dobija novo igralište

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno