140501-bungalovi1

LJETNA AVANTURA - UŠĆE 2018

kolibe 400

Sa željom da djeci pružimo mogućnost da u toku ljetnog raspusta provedu nezaboravan aktivan odmor uz obalu bistre Sušice, gdje će uz druženje, sport i igru steći nove prijatelje, znanja i vještine u Izviđačkom Eko-centru „Ušće“ organizujemo izviđački kamp za djecu uzrasta od 10- 14 godina.

Cilj kampa je da djeci, kroz kreativne i edukativne radionice, pružimo osnovna znanja iz oblasti orjentacije, topografije, prve pomoći, poznavanja prirode, ekologije i izviđačkih vještina. Boravkom u prirodi, družeći se sa vršnjacima, učestvujući u mnogim zanimljivim sportskim igrama, zabavnim sadržajima, odvojeni od roditelja, djeca se osamostaljuju, razvijaju vještinu komunikacije, stiču nova jedinstvena iskustva, znanja i vještine.

U nastavku se nalazi formular za prijavu.

KLIKNITE NA SLIKU ZA KOMPLETAN PROGRAM

Izvidjacka ljetna avantura program1

Odred izviđača "Trebinje" u projektu "Omladinski pozorišni kamp AGON"

171221 izvodjaci malestvari

U drugoj polovini oktobra 2017. održan je, u prijatnoj atmosferi JU Doma mladih Trebinje, prvi radni sastanak o usklađivanju termina i načinima implementacije projekta "Omladinski pozorišni kamp AGON", a već 20. decembra u Centru za kulturu Zavidovići održaće se prva aktivnost van Trebinja- “Procesna drama”, voditelj je Miroljub Mijatović rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica.


Od ideje, iz maja 2016, da se pokušaju iznaći načini za realizaciju festivala omladinskog stvaralaštva BiH na kome bi učesnici imali mogućnost boravka i gledanja svih predstava, kao i edukaciju u radionicama od strane dokazanih stvaraoca iz odabrane oblasti dramskog stvaralaštva, te učestvovati u stručno vođenim okruglim stolovima o predstavama i raditi na razmjeni omladinskih pozorišnih predstava, došlo se kroz projektnu podršku ambasade Švajcarske u BiH i partnera u implementaciji Odreda izviđača „Trebinje" i JU "Doma mladih" Trebinje, kao i drugih koji pomažu i doprinose realizaciji ideje.

Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto

130527-ilidza

Protekli vikend, članovi Odreda izviđača"Trebinje" ponovo su bili aktivni. Ovaj put bili su učesnici Izviđačkih majskih igara, održanih na Ilidži, 25. i 26. maja, koje već dugi niz godina organizuje Odred izviđača „Igman 92" iz Ilidže.

Read more: Trebinjski izviđači osvojili pehar za III mjesto

Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci

121120-izvidjaci

Proteklog vikenda u Banja Luci održani su 37. „Novembarski susreti Izviđača" na kojima je učešće uzelo 17 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Read more: Trebinjski izviđači na Međunarodnom susretu izviđača u Banja Luci

Otvoren omladinski Eko Kamp Ušće 2012

kamp20122

Dolaskom mladih igračica Košarkaškog kluba "Trebinje 03" i rukometašica Ženskog rukometnog kluba "Leotar" počeo je ovogodišnji omladinski Eko Kamp Ušće.

Read more: Otvoren omladinski Eko Kamp Ušće 2012

Info Kontakt

Odred Izviđača Trebinje
Sjeverni logor 66, 89101, Trebinje
Supervizor kampa i starješina OI Trebinje
Nebojša Ratković
tel: +387 (0) 65 577 245
e:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekologija

Ekologija omogućava da se prodre u tajne prirode, što je čini veoma interesantnom naukom, ali ekologija je i antropocentrična nauka omogućava čoveku da prirodu koristi štedljivo, ne narušavajući uravnotežene odnose. Prvi zakon ekologije kaže da svaki živi organizam razvija neprekidnu i stalnu vezu sa svim drugim elementima njegove životne sredine.

Društvo

Društvo se može definisati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u naciji, naselju ili porodici su nužni, s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Priroda

Priroda je, u najširem smislu, ekvivalent prirodnom svijetu, fizičkom univerzumu, materijalnom svijetu ili materijalnom univerzumu. Priroda se odnosi na fenomen fizičkog svijeta, kao i na život uopšte. Pojam prirode i prirodnog je takođe suprotan pojmu natprirodnog.

You are here: Home Aktuelno